loading...
پایگاه سایبری حبل
محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 215 سه شنبه 1393/04/24 نظرات (7)

جوادی املی.شیطان.وسوسه

آیة الله جوادی آملی در پاسخ به این سؤال می فرمایند: ابلیس دشمنی بیرونی است و تا پایگاهی در درون نداشته باشد، نمی‏تواند به انسان ضربه بزند. کار شیطان صدور سم به درون انسان است. اگر کسی که می‏ خواهد دیگری را با سم از پای درآورد، آن را در جیب شخص بگذارد، تأثیری در وی ندارد یا اگر سم را به او بخوراند و او بالا بیاورد، باز هم اثری ندارد. دستگاه گوارش باید سم را بپذیرد و آن را جذب کند تا پس از ورود به خون، اثر زیانبار خود را به جای بگذارد.

وسوسه‏ ها نیز چنین است: هوا، هوس و شهوترانی‏ های گوناگون که رقیق‏ترین و سبک‏ترین آن در جوانها و سنگین‏ ترین آن در سالمندان، به صورت حب جاه و مقام مشاهده می‏شود، نشانه تأثیر سم است.

واپسین عقبه ‏ای که بزرگان سیر و سلوک از آن نجات می‏یابند، «مقام خواهی» یا همین بازیهایی است که بسیاری به آن گرفتارند. اگر کسی از تعاریف و القابی که به او می‏دهند، لذت ببرد، معلوم می‏شود که سم در او اثر کرده است. وجود مبارک امیرمؤمنان (علیه‌السلام) در عهدنامه مالک اشتر فرمود: شیطان همواره در پی حمله است: وقتی کسی از تو تعریف می‏کند، باید مواظب باشی، چون در خط مقدم آتش شیطان قرار گرفته‏ ای.[۱]

کسی که با آبروی مسلمانی معامله می‏ کند، از درون آتش می‏ گیرد؛ نه از بیرون. این شخص دیگر شبها خواب ندارد. هرچه قرص خواب بخورد، باز هم به خواب نمی‏رود. هرچه بستر نرم فراهم کند، باز هم خواب ندارد. زمانی انسان بر تشک نرم می‏خوابد، و زمانی این تشک پر از تیغ است. انسان بر روی این تشک به هر طرف بغلتد، تیغ می‏خورد. تیغی که از درون انسان بر می‏خیزد، با قرص خواب برطرف نمی‏ شود.

چه آساید به هر پهلو که گردد              کسی کز خار سازد او نهالین [۲]

 

 

[1]ـ «إیاک و الإعجاب بنفسک و الثقة بما یعجبک منها و حُبّ الاطراء فإن ذلک من‏أوثق فرص الشیطان»؛ نهج البلاغه، نامه:53
[2]ـ دیوان شمس، ص: ۷۰۷، ش: ۱۸۹۸

منبع: پایگاه اطلاع رسانی رهرو

محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 253 سه شنبه 1393/04/24 نظرات (0)

حق شناس

تحمل اذیت مردم اولین مرحله از چهار مرحله موت است .    در حدیث است که  عمل بنی آدم خالص نمی شود مگر اینکه چهار مرحله موت را طی کند اولین   مرحله   موت ، موت احمر است موت احمر تحمل اذیت مردم است مقامی که     فقط با تحمل اذیت میتوان به آن رسید .

محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 192 دوشنبه 1392/10/30 نظرات (4)

 بسم الله الرحمن الرحيم

مصباح.درس اخلاق

برخي از روان‌شناسان به‌خصوص انسان‌گرايان و کمال‌گرايان بر اين نکته تأکيد دارند که يکي از نيازهاي فطري انسان، دوست داشتن و دوست داشته‌شدن است. اين حالت را خود ما نيز مي‌توانيم تجريه کنيم؛ البته  از آن‌جا که غالبا همه ما در همه دوران‌هاي زندگي به پدر، مادر، نزديکان و دوستان تعلق خاطر داشته‌ايم، حالت خلأ دوستي را به‌خوبي درک نمي‌کنيم، اما در تحليل حالات برخي از افرادي که به نوعي وانهادگي، افسردگي و برخي از بيماري‌هاي رواني مبتلا مي‌شوند که گاهي کارشان به خودکشي نيز مي‌انجامد، يکي از علل عمده را عدم تعلق آن‌ها به ديگران، و عدم تعلق ديگران به آن‌ها معرفي مي‌کنند. شايد در مصاحبه‌هايي که با معتادن و امثال آن‌ها مي‌کنند، نيز شنيده باشيد که يکي از شديدترين حالاتي که آن‌ها را به خودکشي مي‌کشاند، اين است که مي‌گويند احساس مي‌کنیم نه کسي ما را دوست دارم و نه ما کسي را دوست ‌داريم. اين شواهد نشانه فطری بودن این مسأله است و شايد همین يکي از ريشه‌هاي فطري خداشناسي و خداپرستي است تا فطرت انسان او را به طرف شناخت خدا و صفات کماليه او سوق دهد و او را دوست بدارد و از روي دوستي او را بپرستد. بنابراين هيچ بعدي ندارد که اصل گرايش به محبوبيت و محبيّت يک گرايش الهي براي سوق دادن انسان به طرف خدا که محبوب حقيقي است باشد.

محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 176 پنجشنبه 1392/10/26 نظرات (2)

خشم.مجتهدی تهرانی.حبل

آیت الله احمد مجتهدی تهرانی از علمای به نام و اساتید اخلاق بود که جلسات درس اخلاق ایشان همیشه مملو از حضور طلاب و جوانان علاقه‌مند بود. وی مهم‌ترین مباحث اخلاق را با زبانی ساده و قابل فهم بیان می‌کرد.

این استاد اخلاق در یکی از جلسات درس خود به شاگردان خود توصیه کردند:

«هر وقت غضب کردی، این غضبت را خاموش کنی. بعضی‌ها که عصبانی می‌شوند باید زود این غضبشان را خاموش کنند، نه اینکه برخورد تند بکنند. آقای بروجردی یک سال روزه گرفت چون یک‌بار عصبانی شد.
کظم الغیظ در قرآن هم آیه دارد «ولکاظمین الغیظ والعافین عن الناس والله یحب المحسنین» (سوره مبارکه آل عمران آیه۱۳۴) کظم الغیظ یعنی خشم خود را فرو خورد: غضب کرده، اما عکس‌العمل نشان ندهد.»

هر وقت عصبانی شدید فوراً یک خورده آب به صورتتان بزنید. یک چیزی هم یادتان می‌دهم. هر وقت عصبانی شدید دستتان را به دست یک برادری، عمویی، پدری بدهید اثر عجیبی دارد می‌گویند به یکی از ارحامت دستت را متصل کن تا متصل کردی عصبانیت خاموش می‌شود.»

منبع:سبک زندگی اسلامی

محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 195 پنجشنبه 1392/10/26 نظرات (2)

ما در روایت داریم اگر برادر مؤمنی پشت سر برادر مؤمنش برای او دعا کند، این دعا سریع‌تر به اجابت می‌رسد تا او خودش برای خودش دعا کند. امام باقر (علیه‌السلام) فرمودند: «سریع‏ترین دعایی که موفق به اجابت می‏شود، دعا برای برادر مؤمن در غیاب او است.» زیرا ما در روایات داریم با زبانی دعا کنید که با آن زبان معصیت نکرده‌‏اید. من از زبان شما معصیت نکرده‌ام؛ لذا اگر شما برای من دعا کنی، زودتر مستجاب می‌شود. ولی خودم نعوذبالله با زبانم معصیت کرده‏ام. همین آلودگی زبانم به معصیت موجب می‌شود اجابت دعای من کند شود.

قبل از دعا، پیش کش ببر!

پیامبر بزرگوار اسلام می‌فرمایند: «هرگاه خواستی دعا کنی و از خدا تقاضایی داشته باشی، قبل از آن یا نماز بخوان، یا صدقه بده، یا یک کار خیری انجام بده و یا ذکری بگو»
این روایت می‌خواهد بگوید وقتی تو از خدا تقاضا می‌کنی و چیزی از او می‌خواهی، قبل از آن بیا برای خدا یک کاری کن که روی تقاضا کردن از او را داشته باشی. یک کاری برای خدا، ِلله، انجام بده که رویت بشود از او درخواست کنی. به اصطلاح ران ملخی پیش کش ببر! مورچه هم برای حضرت سلیمان (علیه‌السلام) یک چیزی بُرد؛ حرف این است که بی معرفت نباش! بدتر از مورچه نباش! یک کار الهی انجام بده و بعد درخواستت را به زبان بیاور.

منبع:سبک زندگی اسلامی

محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 203 سه شنبه 1392/10/24 نظرات (0)

دين تثنيه و جمع ندارد، تنها دینِ مرضیّ خدا اسلام است

جوادی آملی.دین

 

به گزارش پایگاه سایبری حبل به نقل از  اسراء نیوز؛ حضرت آيت الله جوادي آملي در جلسه درس تفسیر فرمودند:

در سوره مبارکه «آل‌عمران» آمده است که تنها دين مرضيّ نزد خدا و مقبول نزد خدا اسلام است ﴿إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللّهِ الْإِسْلاَمُ﴾ لذا دين نه تثنيه دارد نه جمع، صراط هم نه تثنيه دارد نه جمع؛ صراط يکي است، دين و اسلام هم يکي است ولکن آن فروع جزئي که در آیۀ ﴿لِکُلٍّ جَعَلْنَا مِنْکُمْ شِرْعَةً وَمِنْهَاجاً﴾ آمده است، راه‌هاي فرعي است که هر کدام از اينها باز به همين صراط مستقيم برمي‌گردد لذا اين‌طور نيست که ما چند صراط داشته باشيم.

محمدرسول اسمعیل پور بازدید : 169 سه شنبه 1392/10/24 نظرات (1)

بهجت.نماز شب

در تعبدات کوه کندن از ما نخواسته اند،
سخت ترینشان نماز شب خواندن است که در حقیقت تغییر وقت خواب است نه بی خوابی.
بلکه نیم ساعت زودتر بخواب تا نیم ساعت زودتر بیدار شوی.
آیا می ترسی اگر بیدار شوی ، دیگر خوابت نبرد؟
اگر خواب بمانی در خواب هم ممکن است بمیری......
 آیت الله بهجت(ره)

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 86
  • کل نظرات : 210
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 55
  • آی پی دیروز : 40
  • بازدید امروز : 65
  • باردید دیروز : 78
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 239
  • بازدید ماه : 204
  • بازدید سال : 2,734
  • بازدید کلی : 102,179